Returnering av varor

Måste jag betala försändelsekostnaderna när jag returnerar den produkt jag beställt? Hur lång är returneringstiden?

Du ska stå för kostnaderna för att returnera varan om säljaren inte har åtagit sig att stå för denna kostnad. Du hittar uppgifter om detta i avtalsvillkoren. Du behöver inte betala för returen om säljaren inte före beställningen har berättat att köparen måste stå för kostnaderna eller returkostnaderna, om varorna inte kan returneras på normalt sätt per post.

Om du ångrar köpet ska du returnera varan senast 14 dagar efter att du har gjort ångeranmälan. Det lönar sig att spara returkvittot på returneringen, eftersom du vid behov ansvarar för att bevisa att varan har returnerats inom utsatt tid.

När ska säljaren betala tillbaka köpesumman för de inköp jag returnerat?

Försäljaren ska betala tillbaka pengarna utan dröjsmål senast 14 dagar efter att ångeranmälan har tagits emot. Säljaren får hålla inne betalningen för återbetalningen tills säljaren har fått tillbaka varan eller köparen har visat att varan har skickats tillbaka, till exempel med returkvitto. Säljaren ska återbetala betalningarna på samma sätt som köparen har använt. Om du betalade köpet direkt från ditt konto ska du alltid ge säljaren dina bankuppgifter, dvs. IBAN- och BIC-koderna för ditt konto, i ångermeddelandet.