Tavaran palauttaminen

Täytyykö minun maksaa lähetyskulut, kun palautan tilaamani tuotteen? Mikä on palautusaika?

Sinun on maksettava palauttamisesta aiheutuvat kustannukset, jos myyjä ei ole sitoutunut vastaamaan niistä. Löydät tätä koskevat tiedot sopimusehdoista. Sinun ei tarvitse maksaa palautuksesta silloin, jos myyjä ei ole ennen tilauksen tekemistä kertonut, että ostajan on vastattava kustannuksista tai palautuskustannusten määrästä, jos tavarat eivät ole palautettavissa tavanomaisella tavalla postitse.

Jos peruutat kaupan, sinun on palautettava tavara viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Palautuksesta kannattaa säilyttää palautuskuitti, sillä sinun vastuullasi on tarvittaessa näyttää toteen, että tavara on palautettu määräajassa.

Milloin myyjän tulee suorittaa maksunpalautus palauttamistani ostoksista?

Myyjän on palautettava maksusi viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saapumisesta. Myyjä saa pidättyä maksun palautuksesta, kunnes hän on saanut tavaran takaisin tai ostaja on osoittanut lähettäneensä tavaran takaisin, esimerkiksi palautuskuitilla. Myyjän on palautettava maksut samalla maksutavalla, jota ostaja on käyttänyt. Jos maksoit hankinnan suoraan tililtäsi, anna myyjälle peruuttamisilmoituksessa aina pankkiyhteystietosi eli tilisi IBAN- ja BIC-koodit.