Myöhästynyt lento

Sinulla on oikeus vakiokorvaukseen, jos lentosi saapuu määränpäähänsä vähintään 3 tuntia aikataulun mukaista saapumisajankohtaa myöhemmin, paitsi jos viivästys johtuu poikkeuksellisista olosuhteista, joita ei olisi voitu välttää, vaikka kaikki kohtuudella edellytettävät toimenpiteet olisi suoritettu.

Jos viivästyksen kesto määränpäässä on vähintään viisi tuntia, voit halutessasi peruuttaa lennon kokonaan ja saada lipun hinnan takaisin. Lentolipun hinta on palautettava seitsemän päivän kuluessa. Lentoyhtiön on palautettava lipun hinta kultakin matkan osalta sekä jo tehdyiltä osilta matkaa, jos lennosta ei ole enää matkasuunnitelman kannalta hyötyä. Voit saada myös ilmaisen paluulennon lentolipun osoittamaan lähtöpaikkaan.

Huomaathan, että jos perut lentosi, luovut samalla oikeudestasi huolenpitoon odotusaikana. Tämä tarkoittaa sitä, ettet voi esittää lentoyhtiölle korvausvaatimusta peruutuksen jälkeen aiheutuneista ateria-, puhelin-, majoitus- tai kuljetuskuluistasi. Jos viivästyksestä aiheutuu vahinkoa, voit vaatia lentoyhtiöltä vahingonkorvausta. Sitä voi saada vain toteennäytettävistä kuluista, kuten esimerkiksi viivästyksen vuoksi käyttämättä jääneestä junalipusta. Vahingonkorvausta ei yleensä saa esimerkiksi sääolosuhteiden, turvallisuusriskien tai lennonjohtajien lakon aiheuttamien viivästysten takia.