Verkkopalvelut ja tietosuoja

Tästä verkkopalvelusta vastaa Euroopan kuluttajakeskus. Sisältö pyritään pitämään mahdollisimman ajantasaisena ja havaitut virheet korjaamaan viivytyksettä.

Verkkopalvelumme tarjoavat yleisiä neuvoja ja ohjeita. Niiden avulla voit selvittää alustavasti omia oikeuksiasi ja saada esimerkiksi tukea neuvotteluihin yksittäisessä kiistatapauksessa vastapuolen kanssa.

Sivujen tietoja ei kuitenkaan voi suoraan soveltaa jokaiseen yksittäistapaukseen eikä pelkästään niiden perusteella kannata tehdä johtopäätöksiä omasta tapauksestaan.

 • Verkkopalveluissamme evästeitä käytetään palvelujen käyttökokemuksen parantamiseksi ja esimerkiksi sivujen kävijäliikenteen seuraamiseen, jotta verkkopalvelujemme kehittäminen perustuu oikeaan käyttäjätietoon.

 • Halutessasi saat tarkistaa meille lähettämäsi itseäsi koskevat tiedot ja sinulla on oikeus vaatia virheellisen tiedon korjaamista sekä muutoinkin turvautua EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa turvattuihin oikeuksiisi.

 • Verkkopalveluissamme  olevan aineiston tekijänoikeudet kuuluvat Euroopan kuluttajakeskukselle ellei toisin mainita. Euroopan kuluttajakeskuksen logoa ei saa käyttää ilman lupaa. Sivuston tekstiaineistoa voi käyttää ja sivuihin voi vapaasti linkittää, kunhan lähde mainitaan.

  Euroopan kuluttajakeskus ei vastaa niiden verkkosivujen sisällöstä ja lainmukaisuudesta, joihin verkkopalveluista on linkkejä.

  Valokuvien, muun kuvamateriaalin ja karttojen tekijänoikeudet ovat valokuvaajilla, kuvien tekijöillä tai Euroopan kuluttajakeskuksella. Lisätietoja aineistojen käyttöoikeuksista.

  Lisätietoja aineistojen käyttöoikeuksista

  Milla Lahtinen

  Ryhmäpäällikkö

  Päärnilä Tiina

  Asiantuntija

 • Verkkopalvelujemme tietoliikenne on SSL-suojattu, jolloin ulkopuoliset henkilöt eivät voi seurata tai muuttaa verkkoliikennettäsi. Luottamukselliset viestit voit lähettää meille turvaposti-palvelun kautta.

  Jos löydät palveluistamme haavoittuvuuden tai heikkouden, ole ystävällinen ja ilmoita tästä meille.

  Antti Hovila

  Viestinnän erityisasiantuntija

 • Pyrimme suunnittelemaan ja toteuttamaan verkkopalvelumme siten, että ne ovat sisällöltään ymmärrettäviä ja toimivat mahdollisimman hyvin erilaisilla päätelaitteilla ja erilaisten apuvälineiden kanssa.

 • Voit jättää meille palautetta verkkopalvelujemme toimivuudesta ja sisällöstä sekä tehdä kehittämisehdotuksia. Huomioimme saamamme palautteen palvelujemme ja toimintamme kehittämisessä.

Euroopan unionin osarahoittama. Verkkosivujen sisältö edusta Euroopan unionin tai innovaationeuvoston ja pk-yritysasioiden toimeenpanoviraston (EISMEA) näkemyksiä. Euroopan unioni ja toimeenpanovirasto eivät ole vastuussa verkkosivujen sisällöstä.