Sopimuksen purkaminen

Matkustajalla on oikeus purkaa matkapakettisopimus milloin tahansa ennen matkan alkamista. Varaudu kuitenkin vastaamaan peruutusmaksusta. Matkaa varatessa kannattaa ottaa matkavakuutus, joka kattaa myös peruutuskulut ainakin sairastapauksissa. Matkustajalla on, kuten ennenkin, oikeus peruuttaa matka ilman peruutusmaksua, jos matkakohteessa tapahtuu jotain poikkeuksellista, kuten esimerkiksi luonnonkatastrofi.

Korona-aikana moni matkanjärjestäjä on muokannut perumisehtojaan joustavimmiksi. Muista kuitenkin aina tutustua matkaehtoihin jo ennen matkan varaamista.

Jos haluat purkaa sopimuksen hinnanmuutoksen tai keskeisten ehtojen muuttumisen vuoksi, tai jos järjestäjä peruuttaa matkan, voit joko osallistua laadultaan vastaavalle tai paremmalle matkalle, jos matkanjärjestäjä tai välittäjä voi tarjota korvaavan matkapaketin tai saada maksamasi rahat takaisin niin pian kuin mahdollista.

Jos tarjottu korvaava matkapaketti on laadultaan huonompi kuin alkuperäinen, matkanjärjestäjän on palautettava hinnanerotus. Jos korvaavaa matkaa ei järjesty, voit vaatia kansallisen lainsäädännön mukaista korvausta sopimuksen täyttämättä jättämisestä. Korvausta ei voi saada, jos peruutus on johtunut esimerkiksi siitä, että matkalle ei ole ilmoittautunut vaadittavaa vähimmäismäärää osanottajia, ja sinulle on ilmoitettu peruutuksesta tietyssä ajassa kirjallisesti.