Täällä voit tutustua Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirjeisiin.
2019
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 1/2019 Vuoden ensimmäisessä uutiskirjeessä luomme katsauksen viime vuoden valitustilastoihin. Kerromme myös Brexitistä, luotonantajan yhteisvastuusta kuluttajakaupassa, annamme vinkkejä hiihtolomalla risteilijöille sekä kerromme eräästä hyvin päättyneestä tapauksesta. Voit myös katsoa uuden autonvuokrausvideomme.
2018
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 4/2018
Uutiskirjeen joulunumerossa annamme vinkit joululahjojen ostoon EU-alueen verkkokaupoissa ja kansanvälisillä alustoilla. Kerromme myös tapauskäsittelystämme - miten asiaasi käsitellään ja miten se etenee - esimerkkitapauksessa on kyse lennon viivästyksestä. Mukana myös Euroopan kuluttajakeskuksen pitkäaikaisen johtajan Leena Lindströmin haastattelu, jossa selviää, mitkä ongelmat ovat olleet tyypillisiä ulkomailta ostettaessa eri vuosina ja mitä haasteita on edessäpäin.
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 3/2018
Uutiskirjeen syysnumerossa voit lukea useita lentoihin liittyviä juttuja, asiaa matkapakettilainsäädännöstä sekä henkilöhaastattelut kesäharjoittelijoistamme.
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 2/2018
Uutiskirjeessä on aiheena lentojen ostaminen erilaisilla alekoodeilla ja se, sitooko lentojen hintavirhe niiden myyjää. Annamme myös ohjeita lemmikkien kanssa lentämiseen ja auton varaosien ostamiseen verkosta.
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 1/2018
Katsaus viime vuoden valitustilastoihin, joissa lentoaiheet ja tilausansat olivat kärjessä. Lisäksi uutiskirjeessä on kiinnostava juttu verkkokaupan hintavirheistä neljän tapausesimerkin kautta ja vinkit sisustustuotteiden ja huonekalujen verkko-ostoksille. Uutiskirje sisältää lisäksi jutut verkkokauppaostosten riidanratkaisuun tarkoitetusta ODR-sivustosta, joka soveltuu hyvin maiden rajat ylittäviin kuluttajan ja yrityksen välisiin riitatilanteisiin ja jolla voi tehdä valituksen myös suomeksi, sekä Matka2018-messujen kuulumisista.
2017
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 4/2017
Vuoden viimeinen uutiskirjeemme on perinteisesti jouluteemanumero. Lue vinkkimme, ennen kuin suuntaat lahjaostoksille! Mihin lahjanostajan kannattaa kiinnittää huomiota tehdessään hankintoja ulkomaisista verkkokaupoista, kivijalkaliikkeistä tai vaikkapa joulutoreilta. Mukana myös mm. lentoja verkosta varaavan muistilista, vinkit kulttuuri- ja urheilutapahtumalippujen turvalliseen verkko-ostamiseen sekä tietoa EU-kuluttajansuojan uudistumisesta verkkokaupassa ja uutiskirjeen lukijatutkimuksen tuloksia.
Euroopan kuluttajakeskusen uutiskirje 3/2017
Euroopan kuluttajakeskuksen asiakkaita palvelevan kuluttajaoikeusneuvoja Johanna Kytölän vinkit autonvuokraukseen ja kuluttajien kokemuksia autonvuokrauksessa ulkomailla. Toinen uutiskirjeen pääjutuista on tietovisa verkko-ostajalle, missä voit tarkistaa tietosi esimerkiksi siitä, kuka maksaa peruutetun tilauksen palautuskulut, voiko myyjä kieltäytyä toimittamasta tuotetta Suomeen ja sitooko virheellinen hinta verkkokauppaa.Mukana on myös juttu muuttopalvelun valinnasta silloin, kun muutat Suomesta toiseen EU-maahan, kesätyöntekijämme haastattelu ja uutiskirjeen lukijatutkimus.
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 2/2017
Kiinalaiset verkkokaupat -jutussa annamme neuvoja, kuinka toimia, jos sinulla on ongelma Kiinasta tilatun tuotteen kanssa tai jos et saa enää myyjään yhteyttä tilauksen teon jälkeen ja haluaisit palauttaa tuotteen. Toinen uutiskirjeen pääjutuista käsittelee lentomatkustamisen tärkeitä termejä, jotka on hyvä tuntea, kuten vaikkapa PIR tai no show -ehto. Mukana on myös jutut verkkokaupan sopimusehdoista, tuoteväärennöksistä verkossa ja vinkit auton ostoon ulkomailta.
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 1/2017
Uutiskirjeessä annetaan vinkit hiihtolomalle lähteville ennen matkaa, matkan aikana ja matkan jälkeen. Vinkit on tehty niin ranta- kuin rinnelomia ajatellen. Mukana jutut myös netin deittipalveluista ja autonhinta-arviopalveluista sekä tilastot vuoden 2016 valitusmääristä Euroopan kuluttajakeskuksessa.
2016
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 4/2016
Käymme verkossa joululahjaostoksilla Euroopan kuluttajakeskuksen lakimiehen kanssa ja kerromme vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin verkko-ostosten palauttamisesta. Mukana myös juttu siitä, minkälaiset tilausansat meitä ovat syksyn aikana työllistäneet, ja neuvoja matkan varaamista suunnitteleville. Kuukauden tapauksena lennolla rikkoutunut matkalaukku.
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 3/2016
Riidanratkaisu -teemanumerossa kerrotaan muun muassa suomalaiskuluttajien mahdollisuuksista viedä saksalais- tai tanskalaisyritystä koskeva riita-asiansa paikallisen riidanratkaisuelimen käsittelyyn, ja mitä aiheita suomalaisten valitukset yleensä näissä maissa koskevat. Uutiskirjeessä kerrotaan myös, miten Fatkiller-laihdutusvalmisteen aiheuttama valitussuma on saatu käsiteltyä ja miten asiassa on edistytty.
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 2/2016
Lista yleisimmistä ongelmista, joita suomalaiskuluttajat kohtaavat maiden rajat ylittävässä kaupassa. Kokosimme myös yhteen kuluttajaa auttavia tahoja. Tietoa alkuvuoden kuluttajayhteydenottojen aiheista ja sovitelluista jutuista sekä kesän tapahtumistamme. Kuukauden tapauksena turvaistuinten osto saksalaisesta verkkokaupasta.
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 1/2016
Muistilista valmismatkaa suunnitteleville, vinkit hiihto- ja laskettelumatkoista, kuukauden tapauksena tilaamatta toimitettu sähkötupakkatuote Latviasta, esittelyssä uusi ODR-riidanratkaisufoorumi, toimintaohjeet netin treffipalveluista ja tiedot vuoden 2015 valitusmääristä ja -aiheista.
2015
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 4/2015
Tietopaketti jouluostoksista verkossa. Kuluttajalle kerrotaan Euroopan kuluttajakeskuksen Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan toimipisteiden yhdessä kokoamat vinkit ongelmattomiin verkko-ostoksiin. Lisäksi vastataan usein kysyttyihin kysymyksiin verkkokaupan palautus- ja peruutusoikeuksista. Mukana myös vinkit vanhemmille, miten välttää lasten mobiilipelaamisesta syntyvät yllättävät luottokorttiveloitukset ja matkustusasioiden ajankohtaiset kuulumiset. Kuukauden tapauksena esitellään hollantilainen Crocs-kenkiin erikoistunut verkkokauppa, jolla oli ongelmia maksunpalautuksessa.
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 3/2015
Hyötytietoa matkustajan oikeuksista. Testaa, ovatko matkustamiseen liittyvät tietosi ajan tasalla ja saat samalla käytännön vinkkejä onnistuneeseen lomaan. Muina aiheina muun muassa autonvuokrauksen ongelmat ulkomailla ja ulkomaisten lentoyhtiöiden viivästyskorvaukset, joita ei aina suostuta maksamaan kuluttajille kansallisten valvontaelinten suosituksista huolimatta.
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 2/2015
Tilausansat verkossa -teemanumero: tilausansojen tyyppiesimerkit, kuluttajatarinat ja ohjeet tilausansojen välttämiseen; vinkit Euroopan festarimatkaajille ja interreilaajille.
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 1/2015
Vinkit hiihtolomalaisille, muistilista verkossa toimivista treffipalveluista ja tilastot vuodesta 2014 tapausesimerkkeineen.
2014
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 6/2014
Vinkit joululahjaostoksista verkossa, tietoa joulukaupasta Suomessa ja Pohjoimaissa, toimintaohjeet ulkomaisen lentoyhtiön konkurssitilanteissa.
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 5/2014
Lomatuotekauppiaat etelän lomakohteissa, auton hinta-arviopalvelut, autonvuokrauksen syrjivä hinnoittelu.
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 4/2014
Tapausesimerkkejä ja kesän valitusaiheita.
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 3/2014
Verkkokaupan muuttuva lainsäädäntö, vinkit lomailijalle, varoitus nettikyselyistä.
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 2/2014
Käytetyn auton ostaminen ulkomailta, autokaupan huijaukset.
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 1/2014
Matkustus-teemanumero.
2013
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 2/2013 (mm. joulukauppa)
Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 1/2013 (mm. verkko-ostaminen)
Uutiskirjeemme alkoi ilmestyä elokuussa 2013.