5.12.2012

Muistilista joululahjaostoksista verkkokaupassa

Moni tekee joululahjaostoksia netissä jo hyvissä ajoin syksyn aikana. Vieläkin saattaa ehtiä hankkia lahjan eurooppalaisesta verkkokaupasta, mutta nyt on jo kiire! Tässä vaiheessa riskinä on toimitusaikojen piteneminen luvatusta – jouluruuhkan takia verkkokaupat saattavat joutua joustamaan toimitusajoissa.

Verkkokauppaostoksilla on syytä kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

  1. Varmista, että tuotteen tai palvelun kokonaishinta ilmoitetaan veroineen, mahdollisine toimituskuluineen ja muine lisämaksuineen.
  2. Lue sopimusehdot huolella.
  3. Tarkista, että myyjä ilmoittaa osoite- ja muut yhteystiedot verkkosivuillaan ja että annetut tiedot pitävät paikkansa.
  4. Tulosta itsellesi talteen tilausvahvistus, sopimusehdot ja käyty kirjeenvaihto.
  5. Muista, että vaikka ulkomaisella verkkokaupalla voi olla suomenkieliset fi-päätteiset verkkosivut, et silti välttämättä voi asioida sen kanssa suomeksi mahdollisissa ongelmatilanteissa.
  6. Maksa ostokset luottokortilla. Silloin voit vaatia rahojenpalautusta luottokorttiyhtiön kautta, jos myyjä jostain syystä toimitakaan tuotetta.
  7. Kaupan peruutusaika vaihtelee Euroopassa eri maissa ja on 7-14 päivää.
  8. Varaudu siihen, että jos lahja ei olekaan mieleinen ja haluat palauttaa sen, saatat joutua maksamaan palautuspostikulut. Näin tapahtuu silloin, jos Suomen lakia ei sovelleta kauppaa.

Lisätietoa peruutusoikeudesta ja muista oikeuksistasi etämyynnissä 

Tietoa ulkomaalaisista verkkokaupoista ja niiden Trustmark-merkeistä: Howard-verkkokauppa-apuri

Vastaa Trustmark-merkkiin liittyvään kyselyymme 1.1.2013 mennessä.

 

 

 

Tulosta