Timeshare-lomatuotteen ostajan muistilista

Mieti tarkkaan, haluatko sitoutua timeshare-lomatuotteeseen.

Lomatuotteen ostamista kannattaa harkita huolellisesti. Ostaessasi lomaosakkeen sitoudut vuosiksi eteenpäin mm. vastikkeiden maksuun eikä osakkeiden jälleenmyyntimarkkinoita juurikaan ole. Pidä myös mielessä, että etukäteen maksaminen on aina riski – voitko olla varma, että ostamasi risteily todella toteutuu kahden vuoden kuluttua?

Lomatuotteen esittelytilaisuus on viisainta jättää väliin, ellet ole etukäteen selvittänyt myyjän ja myytävän tuotteen yksityiskohtia. Hätiköidyt päätökset voivat tulla hyvinkin kalliiksi.

Lomatuotteen ostajan muistilista 

  • Vaadi kaikki sovittu kirjallisena. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sinun voi olla vaikea todistaa myyjän suullisesti antamat lupaukset.

  • Suomalainen myyjä on todennäköisesti vain markkinoija eikä hän vastaa itse sopimuksen täyttämisestä. Mikä siis on se yritys, jonka puoleen käännyt jos kaikki ei menekään sovitulla tavalla ja saatko sieltä suomenkielistä asiakaspalvelua?

  • Älä milloinkaan laita nimeäsi sopimukseen, jota et ole ehtinyt lukea tai jonka sisältöä et ymmärrä. Pyydä paperit tarvittaessa mukaasi hotellille, jotta ehdit tutustua niihin rauhassa.

  • Älä suostu maksamaan mitään esittelytilaisuudessa tai ennen kuin peruutusaika (14 päivää) on päättynyt, sillä ennakkomaksujen pyytäminen on lainvastaista.

  • Varmista myyjältä, että sinulla on peruutusoikeus, ja pyydä peruutusoikeutta koskeva sopimusehto kirjallisesti. Älä koskaan luota vain suullisesti annettuun lupaukseen peruutuksesta.