Majoitusten hintavertailu

Muutakin kuin hotellimajoitusta tarjoavat ja vertailevat verkkopalvelut ja portaalit ovat useimmiten vain välittäjiä ja majoitus- tai vuokrasopimus tehdään majoituspaikan (hotelli tai asunnonomistaja) ja varaajan välillä. Näin ollen kannattaa kiinnittää huomiota vuokra- ja peruutusehtoihin, jotka voivat vaihdella paljonkin vuokranantajasta riippuen.

Erilaisten markkinapaikkojen käyttäminen voi kuitenkin myös antaa varaajalle lisäturvaa. Loma-asunnon vuokrasumma saattaa siirtyä vuokranantajalle vasta, kun asuntoon on kirjauduttu sisään. Sivustoilla voi myös olla hyvityskäytäntöjä, jos asunnosta löytyy puutteita tai jos esimerkiksi joudut perua majoituksen. Näihin käytäntöihin, sääntöihin ja ehtoihin kannattaa tutustua tarkkaan etukäteen, jotta osaat toimia oikealla tavalla mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Kun vertailet hintoja, kiinnitä huomiota ainakin näihin seikkoihin

  • Älä luota kauniisiin kuviin ja selityksiin. Lue aikaisempien majoitusta käyttäneiden arvosteluja netissä, ei vain markkinapaikan omalla sivulla. Voit myös tarkistaa paikan ja tutkia aluetta esimerkiksi verkon karttapalvelusta.
  • Hotelliluokituksissa on eroja. Eri maissa luokitellaan hotelleita erilaisten vaatimusten perusteella. Ei kannata siis katsoa pelkästään annettuja tähtiä.
  • Muista, että aidotkin kuluttaja-arviot perustuvat aina kuluttajien omiin kokemuksiin. Se mikä on miellyttänyt yhtä, ei sovi toiselle.
  • Hintatietoja on hyvä etsiä useammalta kuin yhdeltä varaussivustolta, sillä kaikki yritykset eivät välttämättä ole mukana kaikilla sivustoilla.
  • Huoneiden hinnat muuttuvat yleensä jatkuvasti kysynnän mukaan.
  • Ole huolellinen varausvaiheessa ja tarkista myös, liittyykö varaukseen lisämaksuja, jotka nostavat majoituksen kokonaishintaa. Muista tutustua myös peruutusehtoihin.