Konsument Europa deltar i Europadagens evenemang i Ode den 7 maj

Europadagen eller dagen då vi firar sammanhållningen i Europa går i år av stapeln på lördagen den 4 maj på Narinken i Helsingfors och på tisdagen den 7 maj i Helsingfors centrumbibliotek Ode. Kom och träffa experter från Konsumenteuropa Finland på gatuplanet i Ode den 7 maj kl. 9–16.30 och få med dig information om konsumentskyddet vid nätköp samt flygpassagerarnas rättigheter!

I entréhallen på gatuplanet i Ode finns tisdagen den 7 maj olika organisationers stånd och vid dem kan du bekanta dig med organisationernas verksamhet och få med dig information och annat material. Förutom Konsumenteuropa Finland har bland andra Europainformationen och Kommunförbundet egna stånd. På gatuplanet i Ode finns också EU@Oodi-infopunkten som upprätthålls av kommissionens och parlamentets representation i Finland och där Europeiska unionen och dess verksamhet presenteras.

Vid ståndet för Konsumenteuropa Finland har vi broschyrer med grundläggande information om konsumentskyddet vid nätköp och flygresor. Dessutom delas bland annat sötsaker och adresslappar till resväskor ut så långt varorna räcker. Mer information om konsumentens rättigheter inom EU och vår avgiftsfria tjänst vid gränsöverskridande konsumentfrågor och problemsituationer hittar du på vår webbplats ecc.fi/sv.

Följ faktaprogrammet på plats eller via streamning

På tredje våningen i Ode erbjuds tisdagen den 7 maj ett faktaprogram där man diskuterar Finland, Europa, Europeiska unionen och det kommande EU-valet från morgon till kväll. Programmet börjar kl. 8.30. Diskussionen streamas på Europadagens webbplats, dvs. du kan också följa den via nätet.

Europadagens evenemang den 4 och 7 maj ordnas av Europeiska kommissionens representation i Finland, Europaparlamentets kontor i Finland, Europainformationen vid statsrådets kansli, Unga européer rf och Finland i Europa rf.

Det är fritt inträde till evenemangen.

Den egentliga Europadagen den 9 maj infaller i år på Kristi himmelsfärdsdag. Europadagen firas både i Finland och i alla andra europeiska länder

Kevään uutiskirje 2/24 julkaistaan pian Eurooppa-päivän jälkeen.