Informationspaket för resenärer till OS i Paris

De olympiska sommarspelen i Paris ligger snart runt hörnet och det europeiska konsumentcentret i Frankrike – European Consumer Centre France har publicerat nytt material för tävlingsturister som reser sig till Frankrike. Det engelskspråkiga materialet finns på centrets webbplats. Ett omfattande informationspaket publicerades redan i början av året och det har nu i maj kompletterats med bland annat information om hur man under de olympiska spelen i Paris rör sig med bil eller kollektivtrafik.

Om du tar dig till olympiska spelen med egen bil eller hyrbil hittar du på ECC Frankrikes webbplats information om tullsystemet på franska motorvägar, biluthyrning, parkering och olika miljöområden. En bilburen tävlingsturist bör också noggrant bekanta sig med de franska trafikreglerna.

I materialet om kollektivtrafiken hittar du viktig information om kollektivtrafik, biljettpriser och biljettköp i Paris. Dessutom finns det information om ruttplanering och de mest trafikerade linjerna. Det lönar sig att beakta att kollektivtrafiken fungerar i begränsad utsträckning en vecka före invigningen av de olympiska spelen och på invigningsdagen den 26 juli 2024. Resenärerna uppmanas att planera sina rutter noggrant under veckan före invigningen.

Bekanta dig med informationspaketet på engelska på ECC Frankrikes webbplats:

2024 Olympic Games (europe-consommateurs.eu) (alla ämnen i informationspaketet)

Travelling by car

Public transportation in Paris