Tietopaketti Pariisin olympialaisiin matkustaville

Pariisin kesäolympialaiset ovat pian kulman takana, ja Ranskan Euroopan kuluttajakeskus (European Consumer Centre France) on julkaissut verkkosivuillaan uutta englanninkielistä materiaalia Ranskaan suuntaaville kisaturisteille. Jo alkuvuodesta julkaistu laaja tietopaketti on toukokuussa täydentynyt muun muassa materiaalilla, joka koskee liikkumista Pariisissa autolla tai julkisilla kulkuvälineillä olympialaisten aikaan.

Jos suuntaat kohti olympialaisia omalla tai vuokra-autolla, löydät ECC Ranskan sivuilta tietoa Ranskan moottoriteiden tullijärjestelmästä, auton vuokrauksesta, pysäköinnistä sekä eri ympäristöalueista. Autoilevan kisaturistin on syytä tutustua huolella myös Ranskan liikennesääntöihin.

Julkisen liikenteen materiaalista löydät keskeiset tiedot Pariisin julkisista kulkuneuvoista, lippuhinnoista ja lippujen ostosta. Lisäksi tietoa löytyy myös reittien suunnittelusta ja ruuhkaisimmista linjoista. Kannattaa huomioida, että julkinen liikenne toimii rajoitetusti viikkoa ennen olympialaisten avajaisia sekä avajaispäivänä 26.7.2024, joten matkailijoita kehotetaan suunnittelemaan liikkuminen tarkoin avajaisia edeltävän viikon aikana.

Tutustu tietopakettiin englanniksi ECC Ranskan verkkosivuilla:

2024 Olympic Games (europe-consommateurs.eu) (tietopaketin kaikki aiheet)

Travelling by car

Public transportation in Paris