Varning för Bulgaria Air Holidays: Se upp med var du bokar resor till Bulgarien

Under år 2015 har Konsumenteuropa i Finland mottagit flera klagomål på resebyrån Bulgaria Air Holidays, som har ställt in flera flyg och charterresor på grund av låg efterfrågan. 19 konsumenter har betalat sin resa, men inte fått tillbaka sina pengar trots löften från företaget. För tillfället pekar mycket på att konsumenterna inte kommer att få några återbetalningar.

Konsumenterna har begärt återbetalningar från Bulgaria Air Holidays direkt efter att de fått meddelandet om att resorna ställts in. Företaget har å sin sida lovat att göra återbetalningar, men hela tiden skjutit upp återbetalningsdagen.

Konsumenteuropa har ingen information om företagets resor till Bulgarien har genomförts det här året eller om konsumenter som har köpt en flygbiljett via företagets webbplats har kommit iväg på sina resor.

Konsumenter som har bokat och betalat en resa kan vända sig till polisen, eftersom verksamheten verkar vara systematisk och företaget fortfarande fortsätter att marknadsföra sina resor både på nätet och på Facebook. Att dra företaget inför rätta lyckas troligen inte.

Konsumenteuropa i Finland varnar konsumenter för att boka resor via Bulgaria Air Holidays, eftersom

  • företaget inte svarar på e-post eller på telefonnumret som finns på deras webbplats, med andra ord fungerar inte kundtjänsten
  • konsumenter som tänker åka på charterresor inte erbjuds försäkringar med tanke på företagets insolvens
  • företaget inte återbetalar konsumenternas inbetalningar, trots att det själv har ställt in resorna
  • många konsumenter har fått ett meddelande om att företaget håller på att lägga ner sin verksamhet
  • de ansvariga personerna för företaget inte heller har gått att nå varken i Finland eller i Bulgarien, dit det flyttade från Finland för ungefär ett år sedan.

Konsumenteuropa kan bara sträva efter förlikningslösningar i konflikterna. På grund av det kan vi inte bidra till att kraven på återbetalningar går igenom.

Förväxla det inte med Bulgariens nationella flygbolag

Om man söker på ”Bulgaria Air” via en sökmotor kommer man till Bulgaria Air Holidays webbplats istället för till Bulgariens nationella flygbolags webbplats. Där syns även sådant som är kännetecknande för Bulgariens nationella flygbolag. Bulgaria Air är dock inte ansvarigt för de bokningar som görs via denna webbplats. Skillnaderna mellan webbplatserna är betydande. Bulgariens nationella flygbolags webbplats finns på adressen www.air.bg/en och Bulgaria Air Holidays webbplats på adressen www.bulgariaair.fi.

De kontaktuppgifter som företaget själva uppger i Finland är: Helsingfors-Vandas flygplats T2, 01530 Vanda. E-post: INFO@BULGARIAAIR.FI. Tfn 09 2316 3930 (10–17).