Varoitus Bulgaria Air Holidaysista: Katso mistä varaat Bulgarian-matkan

Euroopan kuluttajakeskus on vuoden 2015 aikana saanut useita valituksia Bulgaria Air Holidays -matkatoimistosta, joka on peruuttanut lukuisia lentoja ja valmismatkoja niiden vähäisen kysynnän vuoksi. 19 kuluttajaa on maksanut matkansa, mutta he eivät ole saaneet yrityksen lupauksista huolimatta rahojaan takaisin. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, etteivät kuluttajat tule saamaan maksunpalautuksia.

Kuluttajat ovat vaatineet Bulgarian Air Holidaysilta maksunpalautusta heti matkatoimiston peruutusilmoituksen saatuaan. Yritys puolestaan on luvannut maksunpalautukset, mutta siirtänyt palautuspäivämäärää jatkuvasti.

Euroopan kuluttajakeskuksella ei ole tietoa, onko yrityksen Bulgarian-matkoja toteutettu tänä vuonna tai ovatko yhtiön sivujen kautta pelkän lentolipun ostaneet kuluttajat päässeet matkalle.

Matkan varanneet ja sen maksaneet kuluttajat voivat kääntyä poliisin puoleen, koska toiminta vaikuttaa systemaattiselta ja yritys jatkaa edelleen matkojensa markkinointia sekä verkossa että Facebookissa. Yrityksen haastaminen oikeuteen ei todennäköisesti onnistu.

Euroopan kuluttajakeskus varoittaa kuluttajia tekemästä matkavarauksiaan Bulgaria Air Holidaysilta, koska

  • yritys ei vastaa sähköposteihin eikä sivuillaan olevaan puhelinnumeroon, toisin sanoen sen asiakaspalvelu ei toimi,
  • valmismatkalle aikoville kuluttajille ei ole tarjolla vakuuksia yrityksen maksukyvyttömyyden varalta,
  • yritys ei palauta kuluttajien maksuja, vaikka se on itse peruuttanut matkat,
  • moni kuluttaja on saanut ilmoituksen, että yritys olisi lakkauttamassa toimintaansa,
  • myöskään yrityksen vastuuhenkilöitä ei ole tavoitettu Suomessa eikä Bulgariassa, johon se on noin vuosi sitten sijoittunut Suomen sijaan.

Euroopan kuluttajakeskus voi tavoitella vain sovintoratkaisuja riitoihin. Sen vuoksi emme pysty edistämään maksunpalautusvaatimusten toteutumista.

Älä sekoita Bulgarian kansalliseen lentoyhtiöön

Hakukoneesta hakusanalla ”Bulgaria Air” päätyy Bulgarian kansallisen lentoyhtiön sivujen sijaan Bulgaria Air Holidaysin sivustolle. Myös siellä Bulgarian kansallisen lentoyhtiön tunnukset ovat näyttävästi esillä. Bulgaria Air ei kuitenkaan ole vastuussa tämän sivuston kautta tehdyistä varauksista. Ero sivujen välillä on merkittävä. Bulgarian kansallisen lentoyhtiön sivut ovat osoitteessa www.air.bg/en ja Bulgaria Air Holidaysin sivut osoitteessa www.bulgariaair.fi

Yrityksen itsensä ilmoittamat yhteystiedot Suomessa ovat: Helsinki-Vantaan lentoasema T2, 01530 Vantaa. Sähköposti: INFO@BULGARIAAIR.FI. Puh 09 2316 3930 (10-17).