Informationspaket åt turister som reser till Frankrike för tävlingarna: VM i Rugby 2023 och olympiska spelen i Paris 2024

Frankrike står värd för stora idrottsevenemang 2023–2024. Världsmästerskapet i Rugby ordnas 8.9–28.10.2023 på nio olika platser runt om i landet. De olympiska sommarspelen och paralympiska sommarspelen 2024 äger rum i 16 städer och på Tahiti. Konsument Europas kontor i Frankrike (ECC Frankrike) har publicerat på sin webbplats ett omfattande informationspaket samt frågor och svar där de som reser till idrottsevenemang får information om bland annat resandes rättigheter, biljettköp och praktiska frågor som gäller inkvartering.

ECC Frankrike har utarbetat ett informationspaket tillsammans med den franska konsumentmyndigheten. Informationspaketet har publicerats på engelska och franska. Resenärerna får dessutom råd av konsulat och resebyråer i städer som ordnar evenemang.

Avsnittet Frågor och svar kompletteras senare med ämnen som gäller tågresor, kollektivtrafik, taxi och restaurangtjänster i Frankrike.

Bekanta dig med informationspaketet på ECC Frankrikes webbplats.