ECC-Net Travel App hjälper dig att klara av svåra situationer på semestern

Har du köpt något på semestern som visat sig vara felaktigt? Har du haft problem med hyrbil eller hotellbokning som du bokat hemifrån? Fastnat på flygplatsen på grund av försenat flyg? Om något krånglar på semestern är det bra att veta sina rättigheter. Nya ECC-Net: Travel App -rese-app hjälper dig att klara av svåra situationer på semestern i EU genom att tillhandahålla information och samt ge dig språkstöd på 25 språk.

Appen är gratis och fungerar även offline för att förhindra dyra mobilkostnader. Den finns tillgänglig för iOS, Android och Microsoft Windows operativsystem.

ECC-nätverkets rese-app var lanserat den 2 juli 2014 i Europeiska parlamentet i Strasbourg. Du kan ta hjälp av appen om du får problem med varor köpta i butik, eller om du får problem med hyrbilen, hotellbokningen, sjukvården, flyg- och tågtransport samt buss- och båttransport. Det finns även nödtelefonnummer och kontaktuppgifter till andra instanser som kan behövas i nödsituationer.

ECC-nätverkets rese-app var ett samarbetsprojekt mellan alla 30 medlemsländer i ECC-nätverket. Det finns ett europeiskt konsumentkontor i varje medlemsstat samt i Norge och Island som erbjuder råd och hjälp till konsumenter. Konsumentkontoren är delfinansierade av EU-kommissionen.

Här kan du ladda ner appen:

iTunes / Apple:iOS/iPhone & iPad
Google Play: Android
Windows Apps+GamesStore:Windows Phone