Verkko-ostaminen suosittua Pohjoismaissa

Suurin osa Pohjoismaiden asukkaista on tilannut tuotteita netistä ainakin kerran, kertoo tuore verkkokauppaa koskeva tutkimusraportti.

Ahkerimpia verkko-ostajia ovat Postnordin tutkimuksen mukaan norjalaiset, joista 71 prosenttia osti jotain verkkokaupasta huhti-kesäkuussa 2014. Ruotsalaiset ja tanskalaiset jäävät jälkeen vain prosentilla. Suomalaisista 59 prosenttia on nettikauppojen asiakkaita.

Suomalaiset ostavat pohjoismaalaisista eniten kotimaansa ulkopuolisista verkkokaupoista. Kun suomalaisten kaikista nettiostoista 43 prosenttia kertyy ulkomaisista hankinnoista, vastaavat luvut Norjasta ovat 32, Tanskasta 26 ja Ruotsista 23 prosenttia.

Nettikaupan volyymi Pohjoismaissa on tutkimuksen mukaan kasvanut niin rahassa kuin pakettien määrässä mitaten.

Kotimaan osalta Kansallinen Nuorisotutkimus 2014 puolestaan kertoo, että noin puolet 15−30-vuotiaista suosii verkossa ostamista, ja 43% nuorista kertoo löytävänsä tarvitsemansa tuotteet edullisimmin ulkomaisista verkkokaupoista. Kansallisen Nuorisotutkimuksen on tehnyt 15/30 Research Oy.

Ostatko itse usein verkosta?

Jos kohtaat ongelmia ostaessasi ulkomaisesta verkkokaupasta, Euroopan kuluttajakeskus auttaa. Nettisivuiltamme löydät paljon vinkkejä verkko-ostamiseen ja ohjeita ongelmatilanteisiin. Tutustu erityisesti Verkkokauppa-osioon.

Lisätietoa tutkimuksista:
Postnordin raportti: E-handeln i Norden 2014. (ruotsiksi)
Kansallinen Nuorisotutkimus 2014