Parhaan hinnan etsintä vuokra-autolle helpottui Euroopassa

Nyt voit vuokrata auton Euroopassa suoraan myös autovuokraamon kohdemaan sivustolta ja etsiä parasta hintaa eri maista – suuret autovuokraamot ovat luvanneet lopettaa hintasyrjinnän asiakkaan kotimaan perusteella, kertoo komissio 28.10. tiedotteessaan.

Suuret autovuokraamot Euroopassa ovat osin hinnoitelleet palvelujaan kuluttajan kotimaan perusteella, mikä on EU:n palveludirektiivin vastaista. Netissä asiakkaita on esimerkiksi ohjattu heidän käyttämänsä ip-osoitteen pohjalta autovuokrausyrityksen tietyn maan varaussivustolle, jolloin myös autonvuokraus on maksanut enemmän kuin saman yrityksen autonvuokraus jonkun toisen EU-maan kansalaiselle.

Euroopan komissio lähetti kesällä 2014 kirjeen kaikille suurille eurooppalaisille autonvuokrausketjuille kiinnittääkseen huomiota asiaan ja saadakseen syrjinnän loppumaan. Kirjeen saivat Sixt, Enterprise, Goldcar, Europcar, Hertz ja Avis.

Komissio on kehottanut kuluttajia olemaan tarkkana autoa vuokratessaan ja etsimään kilpailukykyistä hintaa EU:n sisämarkkinoilta.

Lue tiedote 28.10.2014: Commission welcomes improved situation for clients of car rental companies