Saitko muumimukin lahjaksi ja luontaistuotteen ilmaiseksi? Luitko sopimusehdot?

Euroopan kuluttajakeskus muistuttaa jälleen kuluttajia, että tilaus- ja sopimusehdot pitää lukea ennen tilauksen tekemistä verkossa. Useat kuluttajat ovat tilanneet verkosta melatoniinivalmistetta, jonka toimituskuluiksi ilmoitetaan yksi euro ja nopeimmille tilaajille luvataan lahjaksi Arabian muumimuki. Kuluttajalle luvataan myös kahden kuukauden melatoniinit veloituksetta ja 14 päivän peruutusoikeus.

Tässä kohtaa moni luulee, että itse tuote on ilmainen eikä tilaaminen sido mihinkään.  Virolaisyrityksen tilaussivulla ja tilaus- ja toimitusehdoissa kuitenkin mainitaan, että koko tilauksen kesto on yhteensä yhdeksän kuukautta ja kokonaishinta 180,90 euroa.

Lahjaksi luvatun muumimukin saa vasta, kun kuluttaja on maksanut tuotteista lähetettävän laskun kokonaisuudessaan. Mukia täytyy myös pyytää erikseen. Myös tämä selviää tilaus- ja sopimusehdoista.

Jos et tarkoittanut tehdä tilausta tai teit tilauksen vain saadaksesi muumimukin, tilaus on syytä perua. Tilauksen voi perua 14 vuorokauden sisällä tuotteen toimituksesta. Lähetä suomenkielinen tilauksen peruutusviesti osoitteeseen info@lumone.net. Kirjallisen peruutusilmoituksen tehtyäsi sinulla on 14 vuorokautta aikaa palauttaa tavara. Huomaathan, että tuotetta ei saa avata tai ryhtyä käyttämään. Sitä voi tutkia samaan tapaan kuin kaupan hyllyllä olevaa tuotetta. Jos peruutat ja palautat tavaran, muista ottaa postin kuitti palautuksesta. Säästä myös kirjallinen peruutusilmoituksesi.

Euroopan kuluttajakeskus on alkaneen vuoden aikana saanut erilaisia tilausansoja koskevia valituksia 142 kappaletta. Määrä on 37 % kaikista ulkomaisia toimijoita koskevista valituksista. Olethan siis tarkkana ilmaistarjousten kanssa ja luet aina tilaus- ja sopimusehdot. Verkkosivuiltamme löydät lisätietoa verkkokaupan peruutusoikeudesta.

Tarvittaessa saat lisätietoja Euroopan kuluttajakeskuksesta puhelimitse 029 553 9500 (ma–pe klo 10–13) tai verkkolomakkeellamme.