Ole tarkkana ajokieltoalueiden kanssa erityisesti Italiassa

Italiassa auton vuokraavan matkailijan kannattaa tunnistaa ja noudattaa ajokieltoaluetta tarkoittavia ZTL-merkkejä. Etenkin Pohjois-Italian suurkaupunkien ajokieltoalueet aiheuttavat seuraamuksia. Ajokieltoalueita on suurten kaupunkien keskustoissa ja historiallisesti merkittävillä alueilla.

Italiankieliset ZTL eli Zone Traffico Limitato -kyltit jäävät helposti huomaamatta. Alueiden valvontaa hoidetaan automaattikameroin.

Kuluttaja saattaa huomata kotimaahan jo palattuaan autovuokraamon veloittaneen vielä kuluttajan luottokorttia. Saamme Euroopan kuluttajakeskukseen aiheesta säännöllisesti yhteydenottoja.

Tällaisessa jälkilaskutuksessa on kyse siitä, että autovuokraamo on veloittanut kuluttajan luottokorttitililtä hallinnollisia kuluja, jotka ovat syntyneet, kun sakon kirjoittanut taho on pyytänyt vuokraamolta kuljettajan yhteystietoja. Jos vuokraamo on laskuttanut useampia hallinnollisia kuluja esimerkiksi saman päivän aikana saatuihin sakkoihin liittyen, kannattaa pyytää vuokraamoa kohtuullistamaan laskua.

Mistä apua?

Euroopan kuluttajakeskus auttaa, jos Euroopassa tehty autonvuokraus aiheuttaa ongelmia, joita et saa selvitettyä vuokraamon kanssa.

Lue myös vinkkimme autonvuokraukseen ulkomailla (uutiskirjeemme 1/14).