Matkamessut veti kävijöitä

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matka 2014 järjestettiin 16.–19.1.2014 Helsingin Messukeskuksessa. Matkamessujen lisäksi Messukeskuksessa pidettiin samaan aikaan myös Caravan-messut. Yhteensä näillä messuilla kävi neljän päivän aikana noin 67 000 vierailijaa.

Euroopan kuluttajakeskus jakoi messuosaston Kilpailu- ja kuluttajaviraston valmismatkavalvonnan kanssa. Kuluttajilla oli mahdollisuus tavata tiimimme jäseniä ja keskustella matkustamiseen liittyvistä kysymyksistä ja ongelmista.

Euroopan kuluttajakeskus kertoi kuluttajille heidän oikeuksistaan matkustajana ja erityisesti lentomatkustajien oikeuksista. Moni matkustaja oli kohdannut ongelmia lentojen myöhästymiseen ja peruuntumiseen liittyen ja he olivat kiinnostuneita kuulemaan, miten toimia vastaavissa tilanteissa jatkossa. Kuluttajat olivat ilahtuneita saatavan tiedon määrästä ja osastolla käytiinkin useita mielenkiintoisia keskusteluja!

Osana Euroopan komission kampanjaa matkustajien oikeuksista messujen avajaisissa esiintyi komission varapuheenjohtaja Siim Kallaksen matkustajien oikeuksien erityislähettiläs Meglena Kuneva. Hän osallistui sekä messujen avajaisiin että piti myöhemmin puheen matkustajien oikeuksista EU:ssa. Puheessaan hän toi erityisesti esille, että EU:n lainsäädännön myötä matkustajien oikeudet kattavat sekä lento-, raide-, bussi- että merimatkustajat. Hän korosti niin ikään, että Euroopan komissio ja Euroopan kuluttajakeskusten verkosto (ECC-Net)ovat matkustajien palveluksessa.

Meglena Kuneva vieraili myös Euroopan kuluttajakeskuksen ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston yhteisellä messuosastolla.

Lue messutiedotteemme 16.1.2014:
Matkamessuilla muistutetaan matkailijan oikeuksista.