Selkeämpää hinnoittelua autonvuokraukseen

Auton vuokraamisen hintaan liittyvät yllätykset vähenevät, kun komissio ja EU:n kuluttajaviranomaiset ovat saaneet alan viisi johtavaa yritystä (Avis, Europcar, Enterprise, Hertz ja Sixt) esittämään hintansa selkeämmin kuluttajille. 25.3.2019 julkaistussa arvioinnissa kerrotaan, että  sekä Enterprise ja Sixt ovat nyt tehneet kaikki tarvittavat muutokset, kun taas Avis on luvannut tehdä loput muutokset toukokuuhun mennessä, Europcar ja sen tytäryhtiö Goldcar kesäkuuhun mennessä ja Hertz maaliskuuhun 2020 mennessä. Alkuvuodesta tehdyssä katsauksessa todettiin, että kaikkia autonvuokrayritysten komissiolle aiemmin antamia sitoumuksia ei oltu täytetty.

Yritykset ovat tehneet seuraavat sitoumukset:

• Kaikki maksut sisällytetään varauksen kokonaishintaan eli kuluttajille tarjotaan verkkosivuilla hinta, johon sisältyvät kaikki lisämaksut ja se vastaa lopullista hintaa, jonka kuluttajat maksavat autoa vuokratessaan.

• Sopimusehdoissa kuvataan selkeästi keskeiset sopimuksen sisältämät palvelut epäselvyyksien välttämiseksi.

• Hintatarjouksessa kerrotaan selvästi lisäpalvelujen, kuten omavastuuta pienentävien lisävakuutusten, hinnat ja ehdot. Yritysten on myös ilmoitettava selkeästi, mitä hinta kattaa.

Lue lisää:
Komission Suomen edustuston tiedote 25.3.2019

Vinkkimme autonvuokraukseen ulkomailla