Saksalainen lentoyhtiö Condor on aloittanut yrityssaneerauksen

Condorin asiakkaiden, joilla on valitus yhtiötä kohtaan, esimerkiksi viivästyskorvausvaatimus, kehotetaan jättämään valituksensa mahdollisimman pian lentoyhtiölle sähköpostitse (recht@condor.com) ja odottamaan lentoyhtiön vastausta. 

Saksalainen lentoyhtiö Condor Flugdienst GmbH on osa konkurssiin mennyttä emoyhtiö Thomas Cook Groupia. Tämän vuoksi Condor on aloittanut väliaikaisen suojausmenettelyn. Menettely on erityinen osa Saksan maksukyvyttömyyslakia ja sen tulisi antaa Condorille mahdollisuus jatkaa toimintaansa tulevaisuudessa. Kuluttajariitojen, joissa on osapuolena Condor, ratkaiseminen tuomioistuinten ulkopuolisissa riidanratkaisumenettelyissä ei ole tällä hetkellä mahdollista.

Saksan julkisen liikenteen sovitteluelin (Schlichtungsstelle für den öffentlichen Personenverkehr, SÖP) on ilmoittanut, että suojamenettelyn ollessa voimassa he eivät voi tällä hetkellä käsitellä asiaan liittyviä valituksia.

Condor on Saksan suosituin lomalentoyhtiö ja se kuljettaa vuosittain kahdeksan miljoonaa matkustajaa yli 100 kohteeseen ympäri maailmaa.