Romanialainen lentoyhtiö Blue Air maksukyvyttömyysmenettelyyn

Romanialainen tuomioistuin hyväksyi Blue Air Aviation SA – lentoyhtiön hakemuksen maksukyvyttömyysmenettelyn aloittamisesta 21.3.2023. Maksukyvyttömyys tarkoittaa sitä, että lentoyhtiön käytettävissä olevat varat eivät riitä kattamaan sen velkoja. Kuluttaja voi valvoa saatavansa menettelyssä, mutta prosessi on suuritöinen. Hakemus liitteineen on lähetettävä Romaniaan viimeistään 25.5.2023.  

Jos olet ostanut toteutumatta jääneen tai jäävän Blue Airin lennon ja maksoit matkan luotolla, esimerkiksi luottokortilla, voit vaatia lentolipun hintaa takaisin luotonantajalta. Mikäli et voi kääntyä luotonantajan puoleen ja haluat esittää vaatimuksesi maksukyvyttömyysmenettelyssä, ota yhteyttä Euroopan kuluttajakeskukseen tarkempien ohjeiden saamiseksi.

On hyvä huomata, että vaatimuksen esittäminen menettelyssä vaatii työtä. Esimerkiksi hakemus liitteineen on esitettävä romanian kielellä, ja asiakirjojen tulee olla oikeaksi todistettuja. Kuluttajan on myös maksettava erityinen vero. Hakemuksen jättäminen ei myöskään tarkoita automaattisesti sitä, että kuluttaja tulisi saamaan vaatimansa suorituksen menettelyssä.