Norwegianin tilannetietoja

Saneerausmenettelyssä oleva lentoyhtiö Norwegian on lähettänyt peruuntuneiden lentojen rahanpalautuksia yhä odottaville asiakkaille toukokuussa englanninkielisen viestin, jossa asiakkaille tarjotaan rahanpalautuksen sijasta mahdollisuutta merkitä yhtiön osakkeita. Lisäksi tarjotaan joukkovelkakirjalainoja.

Viestin mukaan kuluttajien ei välttämättä tarvitse tehdä mitään – liikkeelle laskettavia osakkeita ei ole pakko ottaa vastaan ja kuluttaja voi jäädä odottamaan käteisosuutta. Jos osakkeita kuitenkin haluaa, on viestissä tarkemmat toimintaohjeet kuluttajalle. Viestit on yksilöity ja sisältävät henkilökohtaisen hakemuskoodin. Hakemus on tehtävä ennen 21.5.2021 klo 17.30 Suomen aikaa (16.30 CEST).

Päätös osakkeiden hakemisesta ja vastaanottamisesta on kuluttajien henkilökohtaisessa harkinnassa.

Viestissä ei ole tietoa siitä, millaisia osuuksia kuluttaja saisi, mikäli hän ei ota osakkeita vastaan, mutta medialle (ks. esimerkiksi Ilta-Sanomat/Talossanomat 11.5.2021) Norwegian on viestinyt, että prosenttiosuus jäisi pieneksi saatavaan nähden eli täysmääräistä hyvitystä kuluttaja ei saisi.

Norwegianin uudelleenjärjestely on yhä kesken. Norwegian kertoo uudelleenjärjestelystään verkkosivuillaan englanniksi.