EU avaa virtuaaliset ovensa Eurooppa-päivänä

Tänä vuonna Eurooppa-päivää (9.5.) juhlitaan edelleen pääosin verkon kautta ja monet tapahtumista ovat käynnissä ajalla 7.-9.5.2021. Haluaisitko esimerkiksi vierailla virtuaalisesti komission päärakennuksessa Berlaymontissa ja oppia, mitä EU tekee ja miten se vaikuttaa EU-kansalaisten elämään?

Eurooppa-päivän keskeinen paikka on virtuaalinen Europa-keskus (Europe Day Hub), joka on informatiivinen sivusto kaikilla EU:n 24 virallisella kielellä. Sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #EuropeDay löytyy tietoa EU:n toimielinten järjestämistä tilaisuuksista ja tapahtumista sekä tietoa tavoista ottaa yhteyttä EU:hun ja mahdollisuus tutustua edustustojen ja Euroopan parlamentin asioihin.

Voit tutustua mobiililaitteille sopivan virtuaalitilaan, joka on saanut inspiraationsa Belgian Brysselissä sijaitsevasta Berlaymontista, komission päämajasta. Berlaymont-virtuaalitilassa ihmiset voivat muun muassa esittää kysymyksiä Europe Direct -yhteyskeskuksen kioskissa ja siirtyä verkon kautta muihin EU: n toimielimiin, osallistua tietokilpailuihin ja pelata pelejä.

Useita tapahtumia lähetetään suoratoistona komission edustustojen some-kanavissa. Spotifyista löydät Euroopan parlamentin kollegoiden koostaman Europe EU Spotify -soittolistan.

Suomen Eurooppa-päivän tapahtumista löytyy tietoa muun muassa verkkosivuilla eurooppapaiva.fi.

Hyvää Eurooppa-päivää!

Tutustu