Osta jalkapallon World Cup -lippu vain FIFAlta

Jalkapallon MM-kilpailut alkavat pian Venäjällä. FIFA ja Venäjän viranomaiset ovat useaan otteeseen varoittaneet epävirallisten lippujen käyttämisestä kisoissa. Lippujen siirtäminen ja jälleenmyynti ovat lainvastaisia Venäjällä. Lue lippuvinkkimme!

Mistä tiedän, onko minulla voimassa oleva lippu?
Liput ovat voimassa vain, jos olet ostanut ne FIFAn verkkosivuilta. FIFA ja Venäjän viranomaiset ovat ilmoittaneet selkeästi, että FIFA on ainoa virallinen ja hyväksytty lippujen myyjä.

Minulla on voimassa oleva lippu, mutta haluan myydä sen. Miten toimin?
Et voi myydä tai siirtää lippua ystävälle tai tuttavalle FIFAn virallisen lippujärjestelmän ulkopuolelle. Lippujen siirtämisestä ja jälleenmyynnistä on kirjoitettu lisää FIFAn sivuilla. Muista, että useissa maissa on lainvastaista tehdä rahaa lippujen jälleenmyynnillä.

Minulla on lippu, mutta en ostanut sitä FIFAlta. Mitä teen?
Tämä lippu ei ole kelvollinen, eikä sinulla ole pääsyä kisoihin.

Mistä voin ostaa voimassaolevan lipun?
Voit ostaa voimassa olevia lippuja www.FIFA.com/ticket-sivulta. Liput myydään First Come First Served -periaatteella ja lopullinen myyntivaihe kestää 18.4.-15.7.2018.

Minulla on voimassa oleva lippu. Mitä muuta tarvitsen? Esimerkiksi viisumin?
Lipun lisäksi sinun tulee hakea FAN-tunnusta. FAN-tunnus on otettu käyttöön Venäjän viranomaisten pyynnöstä väärennettyjen lippujen myynnin torjumiseksi. Voit hakea FAN-tunnusta täällä. FAN-tunnukseen kuuluu viisumivapaus Venäjällä MM-kisojen aikana ja vapaa julkisen liikenteen käyttö.

Euroopan kuluttajakeskus toivottaa hyvää kisamatkaa!