Matkanjärjestäjä Thomas Cook konkurssiin – Thomas Cook Airlinesin lennot peruttu

Isobritannialainen matkanjärjestäjä Thomas Cook on hakeutunut konkurssiin. Toiminnot on lopetettu 23.9.2019 ja kaikki Thomas Cook Airlinesin lennot on peruttu, koskien tänään myös Thomas Cook Airlines Scandinaviaa. Jos olet ostanut matkasi tai lennot suoraan Thomas Cookilta Iso-Britanniasta, seuraa yhtiön ja maan ilmailuviranomaisen CAA:n tiedotusta. Myös Suomessa toimiva Tjäreborg on osa Thomas Cook -konsernia. Tjäreborg ei ole konkurssissa, mutta sen emoyhtiön konkurssilla on vaikutuksia myös Tjäreborgin toimintaan. Tjäreborgilta matkan tai lennot ostaneita sekä matkalla paraikaa olevia kehotetaan seuraamaan tiiviisti Tjäreborgin sekä Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) tiedotusta asiasta.  

Suoraan Thomas Cookilta Iso-Britanniasta matkansa ostaneiden kannattaa seurata ohjeita ja tiedotusta CAA:n sivuilla https://thomascook.caa.co.uk/.

Iso-Britannian ilmailuviranomainen CAA järjestää paluukuljetukset Iso-Britanniaan niille matkailijoille, jotka ovat paraikaa matkakohteissaan. Matkustajia kuljetetaan lomakohteista takaisin Iso-Britanniaan 23.9.-6.10.2019 välisenä aikana. Lomakohteisiin ei lennätetä enää ketään Iso-Britanniasta.

Tjäreborgin asiakkaat saavat toimintaohjeita Tjäreborgin ja KKV:n kautta

Suomessa toimiva Tjäreborg on osa Thomas Cook -konsernia.Tjäreborgin tilannetta selvitetään, ja emoyhtiön konkurssilla on vaikutuksia myös Tjäreborgin toimintaan. Tjäreborgilta matkan tai lennot ostaneita sekä matkalla paraikaa olevia kehotetaan seuraamaan tiiviisti Tjäreborgin sekä Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) tiedotusta asiasta.

Lisätietoja:

KKV:n tiedote 23.9.2019: Lisätietoa Tjäreborgin matkustajille

KKV:n tiedote 23.9.2019: Thomas Cook konkurssiin – Toimintaohjeita Tjäreborgin matkoilla oleville kuluttajille

Tjäreborgin sivut / Ajankohtaista