Kuluttajaopas Brasiliaan lähteville futisfaneille: 2014 FIFA World Cup Brazil™

Euroopan kuluttajakeskusten verkosto on julkaissut opaslehtisen jalkapallon MM-kisoihin Brasiliaan lähteville kuluttajille. Kompakti pdf-opas on tehty yhteistyössä brasilialaisen kuluttajajärjestö PROTESTEn (Brasilian Association of Consumer Defence) kanssa. Myös kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on tutustunut oppaaseen.

Oppaassa on yhteenveto kuluttajan oikeuksista Brasiliassa ja vinkkejä kisaturistille. Mitä sinun tulisi huomioida, kun lähdet ostoksille tai syöt ulkona? Mitä maksutapoja paikalliset kauppiaat hyväksyvät? Miten voit välttyä mojovalta puhelinlaskulta? Mihin numeroon soitat hätätilanteessa? Mitä ovat lentomatkustajan oikeudet maahan tullessa tai pois lähtiessä?

Opaslehtisessä vastataan muun muassa näihin kysymyksiin, ja se sisältää myös MM-kisojen otteluaikataulun ja listan keskeisistä portugalin kielen sanoista, joiden avulla tulet paremmin ymmärretyksi.

Samalla Euroopan kuluttajakeskus muistuttaa, että kisalippuja kannattaa ostaa vain virallisten kanavien kautta. FIFA:n verkkosivut tarjoavat turvallisen kanavan lippujen ostamiseen.

Lataa tästä englanninkielinen ”2014 FIFA World Cup Brazil™”-kuluttajaopas.

Jalkapallon 2014 FIFA World Cup järjestetään 12.6.-13.7.2014 Brasiliassa.