Euroopan kuluttajakeskus mukana Eurooppa-päivän tapahtumassa Oodissa ti 9.5.

Euroopan kuluttajakeskuksen asiantuntijat jakavat tietoa EU:n kuluttajan oikeuksista Helsingin keskustakirjasto Oodissa tiistaina 9.5.2023 klo 10–17.30. Löydät ständimme Oodin ensimmäisestä kerroksesta EU@Oodin edustalta.

Eurooppa-päivää vietetään vuosittain 9.5. Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden kunniaksi kaikissa EU-maissa. Päivä tuo myös EU:ta ja EU-organisaatioita tutummiksi kansalaisille.

Asiantuntijamme jakavat tietoa ja vastaavat kävijöiden kysymyksiin esimerkiksi verkko-ostamisen kuluttajansuojasta ja lentomatkustajan oikeuksista EU:ssa. Infopaketin kylkiäisenä ständiltämme voi napata mukaan myös makeisia tai käytännöllisen kangaspussin.

Eurooppa-päivän tarjontaan Oodissa kuuluu lisäksi esityksiä ja ajankohtaista keskustelua Suomesta ja Euroopasta sekä monenmoista ohjelmaa myös lapsille ja nuorille. Eurooppa-päivän juhlan ja tapahtuman järjestävät Eurooppalainen Suomi, ulkoministeriön Eurooppatiedotus, Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, Eurooppanuoret ry, Euroopan investointipankki, Sitra, valtioneuvoston kanslia, työ- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Kuntaliitto sekä Oodi.

Tervetuloa käymään ständillämme ja hyvää Eurooppa-päivää!