Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirje 2/24: Ostoksilla verkon markkinapaikoilla

Kevään uutiskirjeessä kerromme, mitä kuluttajan on hyvä huomioida tehdessään ostoksia markkinapaikka-alustoilla, joilla tyypillisesti toimii useita eri maihin sijoittuneita myyjiä. Suomalaisten kuluttajien suosimia tunnettuja ulkomaisia alustoja ovat esimerkiksi isobritannialainen Fruugo, kiinalainen Temu ja saksalainen Zalando. Myös muutamat tunnetut suomalaiset verkkokaupat ovat muuttuneet markkinapaikka-alustoiksi, joilla toimii myös ulkomaisia myyjiä. 

Toinen keskeinen ajankohtainen teema uutiskirjeessä ovat lähestyvät EU-vaalit eli Euroopan parlamentin vaalit, joissa valitaan tällä kertaa 15 meppiä edustamaan suomalaisia. Uutiskirjeemme vieraskynäkirjoituksessa kerrotaan, miksi kesäkuun EU-vaalit ovat merkitykselliset myös kuluttajien kannalta ja miksi kannattaa äänestää. Vieraskynän on laatinut Euroopan parlamentin Suomen-toimiston tiedottaja Hannariikka Nieminen.

EU-vaalien jälkeen uusilla mepeillä on tilaisuus vastata kuluttajien muuttuviin tarpeisiin EU:ssa. Euroopan kuluttajakeskusten verkosto (ECC-Net) kokosi tuleville EU-päättäjille yhteen havaintoja ja ehdotuksia EU:n kuluttajalainsäädännön kehittämiseksi saamiensa kuluttajavalitusten pohjalta. Tämän koosteen löydät niin ikään uutiskirjeestämme.

Kertaamme uutiskirjeessä myös verkko-ostamisen usein kysyttyjä kysymyksiä sekä annamme vinkit autonvuokraukseen ulkomailla.

Lisäksi mukana on myös kuulumisia alkuvuoden kansainvälisistä kokouksista, muista verkostomme julkaisuista ja Eurooppa-päivän 2024 tapahtumasta Helsingin Oodissa, jossa Euroopan kuluttajakeskus oli mukana.

Lue uutiskirje 2/2024

Tutustu aiempiin uutiskirjeisiin: Uutiskirjearkisto – Euroopan kuluttajakeskus Suomessa (ecc.fi)

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi: Euroopan kuluttajakeskuksen uutiskirjeen tilaus – Euroopan kuluttajakeskus Suomessa (ecc.fi)