Euroopan kuluttajakeskuksen uusittu Travel-sovellus auttaa kuluttajaa lomamatkojen ongelmatilanteissa

Euroopan lomamatkalla odottamattomat sattumukset voivat nopeasti muuttaa mielialaa. Etukäteen varattu vuokra-auto ei enää olekaan käytettävissä? Lomamajoitus on yhtäkkiä kalliimpi kuin aiemmin sovittu hinta? Käy onnettomuus ja joudut lääkäriin? Ulkomailla kieliongelmat voivat edelleen vaikeuttaa tilannetta. Lisäksi useat kuluttajat eivät tunne oikeuksiaan eri tilanteissa. Euroopan kuluttajakeskusten kehittämä ilmainen älypuhelimeen ladattava ”ECC-Net Travel” -sovellus tarjoaa paitsi tietoja kuluttajansuojasta, myös auttaa kuluttajia peräämään oikeuksiaan erilaisissa ongelmatilanteissa myös lomamaansa kielellä.

Sovellus, joka on maksutta ladattavissa Google Playssa ja iTunes Storessa ja toimii myös offline-tilassa, tarjoaa kuluttajan oikeuksiin liittyvän tiedon lisäksi hyödyllisiä osoitteita ja puhelinnumeroita hätätilanteisiin. Sovellus on saatavilla 25:llä eurooppalaisella kielellä, myös suomeksi. Se on tarjolla kaikissa EU-maissa sekä Islannissa ja Norjassa.

Sovelluksen avulla kuluttaja voi lomamatkalla kohtaamassaan ongelmatilanteessa etsiä tietoja oikeuksistaan ensin suomeksi ja sitten sovellus tarjoaa ongelmaratkaisuun lauseita valitulla kohdemaan kielellä, jotka voi näyttää esimerkiksi paikallisen autovuokraamon työntekijälle, lääkärille tai pikkupaikkakunnan englantia osaamattomalle kauppiaalle.

Kuluvana vuonna sovellukseen on tehty laaja tekninen päivitys. Myös sisältöä on päivitetty. Sovellusta on ladattu Euroopassa yhteensä yli 80 000 kertaa.

ECC-Net Travelin latausohjeet ja lisätietoja: