Kuluttajan maksuton apuri lomamatkalla: ECC-Net Travel -mobiilisovellus

Ulkomaan matkalla kuluttaja voi kohdata hankalia tilanteita: Auton vuokraaminen onkin kalliimpaa kuin etukäteen oli sovittu, netin kautta varattu hotellihuone ei olekaan käytettävissä ja ostettu tavara osoittautuu vialliseksi. Euroopan kuluttajakeskusten verkosto on kehittänyt matkaajien kohtaamien yleisten ongelmien sujuvampaan selvittämiseen ja välttämiseen ilmaisen ECC-Net Travel -mobiilisovelluksen. Sovellus toimii 25 kielellä ilman verkkoyhteyttä roaming-maksujen välttämiseksi.

Kun olemme lomalla, haluamme välttää stressiä. ECC-Net Travel on helppokäyttöinen älypuhelimessa tai tabletissa toimiva sovellus, joka tarjoaa erilaisia ratkaisuja useisiin ongelmiin, joita kuluttaja voi lomallaan Euroopassa kohdata. Sovellus ei ainoastaan kerro kuluttajalle tämän oikeuksista, vaan neuvoo konkreettisesti, miten toimia erilaisissa ongelmatilanteissa.

Miten ECC-Net Travel -mobiilisovellus toimii?

Lataa ECC-Net Travel -sovellus puhelimellesi yleisimmistä sovelluskaupoista tai oheisen QR-koodin avulla. Kun olet valinnut sovelluksessa matkasi kohdemaan ja tilanteen (matkailu, autonvuokraus, hotelli ), sovellus mahdollistaa myös vaatimusten ja kommenttien esittämisen vastapuolelle hänen omalla kielellään*.

Uudessa ”Hyvä tietää” -osiossa löytyy tärkeitä puhelinnumeroita sekä yhteystiedot jokaiseen paikalliseen Euroopan kuluttajakeskukseen sekä suurlähetystöön hätätilanteen sattuessa.

Mistä sen voi ladata?

Alunperin kesällä 2014 julkaistu ECC-Net Travel -sovellus on nyt päivitetty ja se on saatavilla mobiililaitteisiin, joissa IOS, Android tai Microsoft Windows-käyttöjärjestelmä. Sovelluksen voi ladata maksutta

Jokaisessa EU-maassa sekä Islannissa ja Norjassa toimii Euroopan kuluttajakeskus, joka tarjoaa ilmaista apua ja neuvoja kuluttajille. ECC-Net Travel -sovellus on kaikkien kuluttajakeskusten yhteishanke.

* bulgaria, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, englanti, viro, suomi, ranska, saksa, kreikka, unkari, islanti, italia, latvia, liettua, malta, norja, puola, portugali, romania, slovakki, sloveeni, espanja, ruotsi