Ennen kuin ostat

Kuluttajana voit periaatteessa ostaa vapaasti toisista EU-maista tavaroita ja palveluita sekä hyötyä näin koko EU:n sisämarkkinoiden valikoimista ja hintakilpailusta.
Rajat ylittävässä kaupassa on omat erityispiirteensä, jotka johtuvat kielieroista, lainsäädännön eroavuuksista sekä ostajan ja myyjän välisestä etäisyydestä.

Muista ennen kaupan tekoa

  • Terve järki ja huolellisuus ovat paras apusi rajat ylittävässä kaupassa. Virheet on aina helpompi ehkäistä ennalta kuin selvittää jälkikäteen.
  • Jos kauppa kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se mitä todennäköisimmin on sitä – myös ulkomailla tai Internetissä. Todelliset ihmetuotteet ovat harvassa, takuuvarmoja ja helppoja tapoja rikastua ei ole, eikä mikään ole yleensä ilmaista. Mieti hinnan ja laadun suhdetta ja vertaile tuotteita.
  • Kuluttajansuoja ei koske kahden yksityishenkilön tai kahden kauppiaan välisiä sopimuksia eikä ammattikäyttöön tarkoitettuja tuotteita.
  • Varmista, että tuotteen tai palvelun kokonaishinta ilmoitetaan veroineen, mahdollisine toimituskuluineen ja muine lisämaksuineen.

Tulosta
17.9.2013