Harkitsetko käytetyn auton ostamista jostain toisesta EU-maasta? 
Tutustu ennen kaupan tekoa näihin vinkkeihin.
 

Selvitä asioita etukäteen

Kun selvität asiat etukäteen ja tiedät oikeutesi ja velvollisuutesi, voit paremmin välttää kaupan mahdolliset karikot. Ennen kuin päätät lähteä hakemaan autoa ulkomailta, varmista, että tunnet vaatimukset, jotka liittyvät
- verotukseen 
- rekisteröintiin
- katsastukseen. 

Lisätietoa näistä saat Tullista ja Ajoneuvohallintokeskuksesta.
 

Tutustu tarjontaan huolellisesti

Älä toimi kiireessä. Tutustu tarjontaan ja hintatasoon monipuolisesti ja huolellisesti. Voi olla hyvä keskittyä yhteen tai kahteen itselle sopivaan automalliin, joihin perehtyy ja joiden ominaisuuksista hankkii tietoja alan lehdistä, asiantuntijoilta ja tutuilta.
 

Halpa on harvoin hyvä

Ilmoituksia lukiessa ja internetissä surffaillessa on hyvä muistaa, että halpa ja hyvä harvoin kohtaavat. Ei ole kyynisyyttä pohtia, missä vika, jos vähäiset ajokilometrit, hyvä kunto, siisti ulkomuoto ja kolaroimattomuus yhdistetään pilkkahintaan.
 

Älä jättäydy yhden vaihtoehdon varaan

Pyydä jo ennen autonhakumatkaa lisätietoja useasta kiinnostavasta autosta selvittääksesi, mihin kannattaa tutustua lähemmin ja millaisen myyjän kanssa olet tekemisissä. Näin voit etukäteen karsia turhia käyntejä. Et myöskään ole paikan päällä vain yhden mahdollisuuden varassa, josta voi seurata hätiköityjä ratkaisuja, jos olet päättänyt tulla matkalta auton kanssa.

Tulosta