Apua Euroopan kuluttajakeskuksesta

 

Tee yritykselle kirjallinen valitus ennen valituslomakkeemme täyttämistä , sillä voimme ottaa asiasi käsiteltäväksi vasta sen jälkeen, kun olet ensin itse pyrkinyt hoitamaan asiaa vastapuolen kanssa. Voit kysyä meiltä neuvoa valituksen tekemiseen, puh. 029 505 3005 (puhelinaika klo 9.00 - 12.00).

Jos olet maksanut ostoksesi luottokortilla mutta tavaraa ei ole toimitettu, voit Euroopan kuluttajakeskuksen sijasta kääntyä suoraan luottokorttiyhtiösi puoleen. Luottokorttiyhtiö on Kuluttajansuojalain 7 luvun 39 §:n nojalla velvollinen palauttamaan sinulle maksamasi kauppahinnan. Luottoyhtiöltä et kuitenkaan voi vaatia enempää kuin olet kortilla myyjälle suorittanut.

 Valituslomake, jos hankinta on jo tehty ja tarvitset apua

Käytä lomaketta, jos yrittäjä ei ole vastannut valitukseesi määräajassa tai vastaus ei ole tyydyttävä.
Lataa Adobe Reader -ohjelmiston uusin versio

Voidaksesi täyttää lomakkeen tarvitset Adobe Reader 8.1 tai sitä uudemman  version.
Voit ladata sen viereisestä kuvakkeesta. Lue lisää PDF-ohjeesta.

 

Ohje valituslomakkeen täyttämiseen 

Täytä kaikki kentät huolellisesti.

Ongelmankuvaus:  Mitä hankit, milloin hankit, mihin hintaan hankit, mikä on valituksesi aihe ja mikä on vaatimuksesi.

Ethän kopioi suoraan käymääsi sähköpostikirjeenvaihtoa ongelmankuvauskenttään.

Voit halutessasi helpottaa työtämme kirjoittamalla ongelmakuvauskentän tekstin suoraan englanniksi. Useimmat valitusasiat käsitellään yhteistyössä myyjän kotimaan kuluttajakeskuksen kanssa; verkostomme työkieli on englanti.

Liitteet. Asiakirjan liittäminen on yksinkertaista. Valituksen käsittelyä helpottaa, jos liität asiakirjat seuraavassa järjestyksessä

  1. tilausvahvistus
  2. maksukuitti
  3. kirjeenvaihto
  4. muu käsillä oleva selvitys. Esimerkiksi pankkiyhteystietosi IBAN- ja BiC-koodeineen, mikäli vaadit myyjältä maksunpalautusta tai muuta rahallista korvausta 

Lähetä valituksesi palaamalla ensimmäisen sivun loppuun. Paina lähetä-kenttää vain kerran, jolloin saat tiedon onnistuneesta lähettämisestä ja asiasi käsittelytunnuksen.

Ongelmatilanteessa ota meihin yhteyttä, puh. 029 505 3005 (puhelinaika klo 9.00 - 12.00).

 

Tulosta